Головна » 2020 » Грудень » 17 » Конференція на тему: «Раннє втручання як запорука успішної інклюзії»
5:26 PM
Конференція на тему: «Раннє втручання як запорука успішної інклюзії»

17 грудня 2020 року відповідно до плану роботи КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» центром підтримки інклюзивної освіти була проведена конференція на тему: «Раннє втручання як запорука успішної інклюзії» для директорів та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів у режимі online (на платформі ZOOM).

В заході прийняли участь представники директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти головного управління дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України; інституту спеціальної педагогіки та психології ім. М. Ярмаченка; департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації; директори та фахівці інклюзивно-ресурсних центрів Київської області.

Були висвітлені наступні питання:

- про організацію проведення комплексної оцінки розвитку дитини - Самсонова Лариса Станіславівна, керівник експертної групи директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти головного управління дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України;

- про послугу раннього втручання в системі допомоги сім’ям, які виховують дітей з особливостями психофізичного розвитку - Некраш Людмила Миколаївна, аспірант інституту спеціальної педагогіки та психології ім. М. Ярмаченка; (презентація)

- МКФ-ДП та оцінка можливостей і потреб дітей раннього віку - Присяжнюк Юлія Миколаївна, директор інклюзивно-ресурсного центру Тетіївської ОТГ КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Тетіївської міської ради Київської області. (презентація)

У ході проведення конференції учасники були залучені до інтенсивного спілкування, прямої комунікації, що сприяло підвищенню ефективності заходу та створенню доброзичливої атмосфери.

Також були підняті та обговорені актуальні питання щодо організації роботи інклюзивно-ресурсних центрів. Плавська Валентина Петрівна, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої, інклюзивної та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації і Луценко Тамара Михайлівна, завідувач центру підтримки інклюзивної освіти КНЗ КОР «КОІПОПК» надали відповіді на поставлені запитання.

У заході взяли участь 98 осіб.

Переглядів: 257 | Додав: boguslavirc | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar